Blog Design: Major Project Preparation

Peckham Solutions

In my previous Design: Major Project blogs (Visiting Peckham and Initial look at the site), I discussed my initial view of the site, my visit to Peckham, what it was like and briefly mentioned what could be changed.

Would it be possible for the people of Peckham to express their creativity more frequently? Could there be certain areas dedicated to graffiti and painting? This could be a space where the community can come together for group projects. It could become a social activity for all ages, meeting to express themselves.

There could be more greenery in Peckham. Nature could be more dominant than man-made roads. It would encourage people to walk and could potentially reduce congestion and pollution. It could make Peckham cleaner with fresher air and greener helping locals mentally. Additionally, due to there being many schools nearby, it would be essential to include these natural areas to give children safer places to play. With larger greenery areas, there could be more play areas, sport courts and pitches that could be made available to clubs and the public.

Peckham is very commercial based, so it is a necessity for small and large businesses to remain. In highstreets, there would need to be spaces above the shops so that the owners of these shops can live close by. For example, if changed to high-rises, shops should be based on the ground floor with the owners being able to live on the first floor directly above their business.